Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسعود عتیقی، مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، از وقوع ماه‌گرفتگی در روز دوشنبه، ۱۰ آذر خبر داد و گفت: این پدیده در ساعت ۱۱ و ۲ دقیقه رخ خواهد داد. این ماه‌گرفتگی از نوع نیمسایه بوده و در نجوم قدیمه به آن "خسوف غیرمرئی" می‌گفتند.

او ادامه داد: ماه گرفتگی نیمسایه با توجه به میزان حساسیت چشم انسان چندان قابل تشخیص نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عتیقی با بیان اینکه کشور ما جزو منطقه تحت پوشش این ماه گرفتگی نیست، گفت: این ماه گرفتگی به ساروس «دوره» ۱۱۶ تعلق داشته و پنچاه و هشتیمن گرفت ماه از هفتاد و سه گرفت این ساروس است. قاره‌های آمریکا و استرالیا و همچنین شرق آسیا از مناطق تحت پوشش این ماه گرفتگی نیمسایه‌ای خواهند بود.

او افزود: ۴ ساعت و ۲۱ دقیقه مدت زمانی است که ماه در نیم سایه زمین قرار می‌گیرد و حدود ۸۳ درصد از سطح ماه از درون نیمسایه زمین عبور خواهد کرد.

شرح تصویر: وضعیت عبور نیمسایه ای

مدیر انجمن نجوم آماتوری گفت: این ماه گرفتگی ساعت ۷:۳۲ دقیقه به وقت جهانی آغاز و ساعت ۱۱:۵۳ دقیقه به زمان گرینویچ به پایان می‌رسد.

او ادامه داد: ماه‌گرفتگی به صورت‌های جزئی (عبور بخشی از ماه از درون سایه زمین)، ماه گرفتگی کلی (عبور ماه به طور کامل از درون سایه زمین) و یا ماه گرفتگی نیمسایه رخ می‌دهد و از نظر آماری سالانه میان صفر تا حداکثر ۳ ماه‌گرفتگی رخ می‌دهد.

شرح تصویر: هندسه ماه گرفتگی

عتیقی ادامه داد: در هر سال بین صفر تا سه ماه گرفتگی بر روی کره زمین اتفاق می‌افتد و فاصله هر گرفت ماه و یا خورشید گرفتگی در یک ساروس «دوره» برابر ۱۸ سال و ۱۱ روز و ۷ ساعت و ۴۹ دقیقه است.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران اضافه کرد: جالب است بدانید که ماه گرفتگی بعدی ساروس ۱۱۶، در شامگاه شنبه، ۲۰ آذر ۱۴۱۷ خورشیدی رخ خواهد داد که آن هم از نوع خسوف نیمسایه‌ای بوده و کشورمان تحت پوشش آن مه گرفت، خواهد بود. شرایط ماه گرفتگی نیمسایه‌ای ۱۸ سال آینده این ساروس، بسیار شبیه به شرایط خسوف ۱۰ آذر امسال آن است.

بیشتر بخوانید

چرا انسان ها فقط نیمی از ماه را می بینند؟/ امروز «ماه نو» می شود همنشینی قریب‌الوقوع ماه با برجیس و کیوان/ امکان حیات در این سیاره‌ها وجود دارد؟

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: خسوف ماه گرفتگی انجمن نجوم ماه گرفتگی نیمسایه ماه گرفتگی تحت پوشش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۳۹۲۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زلزله ۴.۲ ریشتری در خراسان شمالی هیچگونه خسارتی در پی نداشت

غلامرضا شفیق در گفت‌وگو با مهر با اشاره به وقوع زلزله ۴.۲ ریشتری در حوالی تیتکانو در شهرستان فاروج اظهار کرد: خوشنبختانه این زمین لرزه هیچ‌گونه خسارتی در پی نداشت.

وی در ادامه افزود: بلافاصله سه تیم ارزیابی به محل وقوع زلزله اعزام شدند.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی بیان کرد: باتوجه به ارزیابی تیم های کارشناسی این زمین لرزه تنها باعث گچ ریزی جزئی چند روستا شده است.

کد خبر 6095860

دیگر خبرها

  • آسمان کرمان دوباره آبی شد
  • سد کنجانچم دشت مهران را آبیاری می‌کند
  • ناپایداری‌های جوی در بوشهر افزایش می‌یابد
  • ۱۳۰ مورد تخلیه آب از منازل و امدادرسانی به ۱۴۰ خودرو و ۲۴۰ خانوار متاثر از شرایط جوی اخیر
  • سوپرمن شدن پس از پرسپولیس/ استقلال زیر آسمان آبی شهر
  • زلزله ۴.۲ ریشتری در خراسان شمالی هیچگونه خسارتی در پی نداشت
  • تیتکانلو در خراسان شمالی لرزید
  • آسمان تهران تا کی بارانی است؟
  • آسمان تهران تا فردا بارانی است
  • امدادرسانی هلال احمر به ۸۰۰ نفر متأثر از وقوع سیل در کشور